Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Live For Speed

2010.03.13

Kép Aki egy jó játékot keres, de nem olyan jó a gépe, annak való az LFS, vagyis a Live For Speed. Teszten a játék, ami a maga kategóriájában (szimulátor) igazi csillag.

Demo: Az ingyenesen  letölthető Demoban 3 autót és egy pályát találunk. Ezekkel az autókkal teljesíthetünk feladatokat, döntögethetünk köridőket, és kocsikázhatunk is. A következő fokozat az úgynevezett S1, amiben további autókat és pályákat találunk. A teljes verzió az S2, amiben már mindent kipróbálhatunk.

 

Grafika:

Ami nagyon jó a játékban, hogy sekély gépigénye ellenére gyönyörű grafikában gyönyörködhetünk. Az élethűség egyik nagy mestere ez a játék. Nem az Arcade-féle látványelemekre hajt (drifting, ütközések, stb.), hanem az autók és a környezet olyan pontos lemásolására, mintha egy fotót néznénk.

Az autók állíthatósága:

Mivel a játék egy szériaautó szimulátor, ezért az autókat nem lehet tuningolni, ha gyorsabban szeretnénk menni, válasszunk jobb verdát. Ha tuningolni nem is lehet, teljesen személyre szabhatjuk járgányunkat. A futóműtől, a súlyon keresztül a teljesítményig mindent nagyon pontosan beállíthatunk. A futóművet olyan széles tartományban lehet állítani, hogy egy hasaló sportautóból is G-osztályt varázsolhatunk, és minden mást be lehet állítani. Összkerekes autóknál a nyomatékeloszlást is lehet állítani, ABS, DTC, minden van, persze nem mindegyik kocsiban.

Az autók viselkedése:

A verdák, fantasztikus kidolgozási minőségben jelennek meg. Minden autó képességeihez mérten máshogy viselkedik, padlógázos rajtnál kimegy a hátsókerekes autó hátulja, gyors kanyarban az elsőkerekes autó kirepül, az összkerékhajtású autót pedig még kézifékkel is nehéz kihozni a sodrából. Az autók palettája nagyon széles, beülhetünk 51 lovas miniautóba, és a 2008-as F1-es Bmw volánja mögül is élvezhetjük a száguldást. Van fényszóró, gyújtást is vezérelhetünk, állíthatjuk a vezetési pozíciót, ültethetünk magunk mellé utasokat, és minden olyan dolog megvan, ami fontos. A gumi élethűen kopik, az üzemanyag kifogy, az autó összetörik, a motor tönkremegy, a futómű pedig elállítódik.

Pályák:

A pályák is nagy részletességgel jelennek meg, beállíthatjuk a szél sebességét, a napszakot és az időjárást is. 6 pálya van, melyeknek több változatuk is van. (pl.: Rallypálya, versenypálya, üres repülőtér melyen driftelhetünk, stb.)

 

A játék támogatja az USB-portos PC kormányokat, és Joystickokat.

 

Összegzés:

A játék kis gépigénye ellenére, nagyon élvezetes, a grafikája fantasztikus, az élethűség mintapéldája az LFS. Sok autó, sok pálya, teljesen jó a játék.

 

Szeretnéd kipróbálni az LFS-t?

24 € az S2 ára, amit online is megvehetsz, ez a teljes verzió.

12 € az S1 ára, ezt is megveheted online, ez nem a teljes verzió, kevesebb kocsit, pályát tartalmaz.

AZ LFS HIVATALOS HONLAPJA  - itt találsz információt a vásárlással kapcsoltban.

Nem szeretnéd megvásárolni az LFS -t?

A játékból készült Demó változat, amit ingyenesen INNEN tölthetsz le!

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

sajti

(mánu, 2014.06.05 11:04)

jo vok

live for speed

(norbert, 2012.06.20 12:28)

kérem oldja fel nekem a live for speedet

ccc

(gergo, 2010.10.02 18:04)

orthnirahnjúaiydhőinpfxgpongnléfbxpgdnyőpxgpnnúgn őoxn kxbgfojng ojnkfgklmfgxngknlfxnékfglkgflkgbgénáák fxáfáxkxflánlkfxnlknblkgvxnégfnklbfgxkfg